Kryss för Arsenal i Turkiet

Ett av kvällens tuffaste kvalmöten utspelades ikväll mellan Premier League-giganten Arsenal och det turkiska topplaget Besiktas. Ett möte som förblev mållöst efter en rad missade målchanser från framförallt hemmalaget Besiktas. 

En kokande hemmaarena fick efter bara ett par sekunder se Chelsea-förvärvet Demba Ba direkt från avspark överraska Wojciech Szczęsny i Arsenalmålet med ett snabbt avslut. Ett avslut som polacken med mycket möda lyckades sträcka ut och rädda. 

Demba Ba som utan tvekan var den första halvlekens bästa spelare fortsatte sedan att skapa oreda i Arsenals försvar med ett par riktigt farliga avslut. Arsenal och sin tur kom inte närmare än ett liggande avslut från anfallaren Oliver Giroud. 

Hemmalaget fortsatte att göra det tufft för Arsenal i den andra halvleken och skulle mot slutet av matchen dessutom få Aaron Ramsey utvisad efter att walesaren fått syna sitt andra gula kort i matchen. Ett domarbeslut som med allra största säkerhet kommer ge upphov till diskussion i efterhand. 

Utvisningen hindrade dock inte en inhoppande Alex-Oxlade Chamberlain från att vaska fram Arsenals bästa målchans när han på tilläggstid träffade stolpen efter en härlig solorusch. 

Några mål skulle det dock inte bli i matchen utan Arsenal får ta med sig ett 0-0-resultat till returmötet på Emirates Stadium nästa vecka. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365