Kruse var arkitekten för Düsseldorfs triumf

Två lag möttes i Düssledorf med placeringar som inte var speciellt anmärkningsvärdiga. Båda låg strax ovanför strecket med långt ner till nedflyttning och långt upp till Europa. Det hindrade inte matchen från att bli underhållande och det skulle sluta med fyra mål.

Yttern Robbie Kruse gjorde 1-0 efter tio minuter på en turlig studs från ett skott. Det ledde fram till ett friläge som han snabbt reagerade på och slog in bollen. 26 minuter senare gjorde samma man tvåan. Han avslutade lungt efter en fin genomskärare.

Bortalaget skulle reducera på en fin Gentner-volley efter ett fantastiskt förarbete och inlägg från Ibrahima Traore men en halvtimme kvar av matchen. Men den drömmen skulle eventuellt släckas efter Finks mål.

25 meter från mål krutade Fink på med vänstern och Ulreich är på den, men kan inte styra väck den från mål. Det innebar att nykomlingarna kan andas ännu mer från nedflyttningsspöket.