Kross i Wales-derbyt för Swansea

Det vankades Wales-derby i Premier League, det andra någonsin. Steven Caulker blev hjälte i det första som spelades i november då mittbacken gjorde matchens enda mål. På Liberty Stadium ville dock Swansea visa vilka som är Wales bästa lag. Efter en pangstart i andra halvlek kunde man besegra Cardiff med hela 3-0.

I halvtid byttes Pablo Hernandez in för Swansea. Bara drygt en minut hade gått när spanjoren serverade Wayne Routledge med en delikat passning. Routledge kom fri och placera bollen in bakom David Marshall i mål. Känslorna exploderade på Liberty Stadium och hemmafansen var i extas.

Med elva minuter kvar punkterade Nathan Dyer matchen. Routledge slog ett inlägg till den 165 centimeter långa Dyer, som lyckades nicka in bollen till följd av en slarvig markering av 18-åriga Declan John.

Wilfried Bony skulle även han få göra ett mål. Hernandez slog en hörna och den oerhört kraftfulla ivorianen nådde högst med en näst intill perfekt placerad nick i krysset.

3-0-segern var en oerhört skön seger för den tillfälliga tränaren Gary Monk. Swansea återtar därmed titeln som Wales bästa lag.