Krönika: Hasenhüttl, räddaren i nöden

Hasenhüttl räddade Southampton

Förra säsongen var Southamptons sämsta säsong efter att de tog sig upp till Premier League 2012. Southampton anlitade Mauricio Pellegrino som tränare inför säsongen och fansen var hoppfulla att se sitt lag slåss om europaplatser igen. Efter en trög säsong och en 17:e plats i Mars, fick ledningen nog. Southampton valde då tidigare Stoke City-tränaren Mark Hughes som paniklösning till situationen. Hughes lyckades hålla kvar Southampton i Premier League och fick fortsatt förtroende till nästa säsong.

Sommaren var aktiv för Saints, då de värvade 5 nya spelare. Jannik Vestergaard skulle fixa försvaret, och Danny Ings skulle få upp kreativiteten där framme. Som vi vet sedan innan, har Mark Hughes ingen särskilt rolig spelfilosofi. Tiden i Stoke innehöll mest långbollar och långa inkast till Crouch och Walters, vilket fungerade då. Hughes spelstil passade dock inte Southampton alls. Efter endast 5 vinster på 27 matcher fick Hughes sparken i december förra året.

Red Bull Leipzigs tidigare tränare Ralph Hasenhüttl fick jobbet, och nu fick Saints supportrar upp hoppet på riktigt. Hasenhüttl gillar snabb anfallsfotboll, och var väldigt tydlig att han skulle låta de yngre få chansen i a-laget. Saints har sedan Hasenhüttls ankomst lyckats slå både Arsenal och Tottenham på hemmaplan, och ligger just nu på en 16:e plats. Det må se dåligt ut att ligga på en 16:e plats, men känslan i klubben är hoppfull och positiv.

”Han har gett spelarna självförtroende”

Vad är det då Ralph Hasenhüttl har gjort så bra? Han har gett spelarna självförtroende, framför att James Ward-Prowse. Ward-Prowse har gjort 3 mål på de tre senaste matcherna och är i sitt livs form, och ökat kreativiteten i anfallen. Försvaret har även blivit mycket mer stabilt, då Vestergaard och Yoshida visar stabilitet och självförtroende i försvarsspelet. I och med Cedric Soares övergång till Inter i vintras, blev supportrarna lite oroliga över högerbackspositionen. Yann Valery, Soares ersättare, har verkligen fyllt Soares plats och spelat exemplariskt.

Klarar Southampton att hålla sig uppe i Premier League och Hasenhüttl får en sommar att organisera laget och göra värvningar, kommer vi nog se Saints slåss om Europa League-platserna nästa säsong i Premier League.

SE ÄVEN: LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply