Kostas Manolas: ”Zlatan är svårare att möta än Cristiano Ronaldo och Lionel Messi”

Kostas Manolas: "Zlatan är svårare att möta än Cristiano Ronaldo och Lionel Messi"

Manolas hyllar supersvensken

Säger i en intervju med AS Romas officiella hemsida att Zlatan Ibrahimovic är den anfallare som är svårast att möta, något han fick känna på 2013 då de möttes i Champions League-gruppspelet.

2014 lämnade Kostas Manolas den grekiska ligan för spel i Olympiakos. Då hade han under den gångna säsongen spelat i Champions League med det rödvita laget. I en av matcherna stötte försvararen på Zlatan Ibrahimovic som då spelade i Paris Saint-Germain. Nu säger Manolas att den svenske superstjärnan är den svåraste anfallaren som han spelat mot i karriären.

– Jag spelade mot Ibra med Olympiakos i Champions Leagues gruppspel 2013/2014. Han har en naturkraft – det är nästan omöjligt att hålla sig nära honom under en match på grund av hans otroliga styrka. Han har också den typen av teknik och skicklighet du sällan ser hos en spelare av hans storlek och kroppsbyggnad, säger Manolas.

Förutom Zlatan Ibrahimovic är även följande spelare med, i tur och ordning. Luis Suarez, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

– Han (Messi) är inte en riktig central anfallare, så jag har personligen inte fått markera honom och det är därför jag bara lägger honom på femte plats på min lista. Men han springer i cirklar runt motståndare med sin snabbhet och han vet alltid vad han ska göra framför mål – skjuta eller passa till en omarkerad lagkamrat. Han lyckas alltid, säger Manolas.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic nobbade 960 miljoner i lön

SE ÄVEN: Mino Raiola: ”Zlatan skulle bryta mina ben”

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic lön 2016/2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply