Komfortabel seger för Kalmar

Ett hundratal meter från Guldfågeln Arena, på konstgräsplanen Gasten i Kalmar, tog sig Kalmar FF an årets allsvenska nykomling Halmstads BK. Det var respektive lags andra träningsmatch för året, där smålänningarna segrade i sitt första möte mot Mjällby med 2-1, medan de blåklädda gästerna föll med samma siffror hemma mot Varberg.

Matchtempot på ett soligt och välfyllt Gasten i Kalmar, var planenligt lågt i inledningen. De bägge lagen testade nya strategier och under den första halvleken skapades få riktigt farliga målchanser. Trots det, var det Kalmar som var det mer spelförande och chansskapande laget under matchen, när man bland annat prickade virket två gånger under de första 45.

Efter en mållös första halvlek, skruvades tempot upp en aning i den andra. Kalmar pressade på väl och skapade allt fler farliga målchanser framåt. Även bortalaget lyckades hota i offensiven, när man bland annat prickade stolpen i ett tidigt skede av den andra halvleken. Kalmar hade en boll i nät från nyförvärvet Romario, som dock dömdes bort för offside i den 54:e minuten.

Strax efter att Sebastian Andersson prickat stolpen från långt håll, tilldömdes hemmalaget en straffspark. Från elva meter gjorde costaricanen inga misstag, när han placerade in 1-0 bakom Halmstads nye målvakt, Stojan Lukic.

Målet tände till hemmalaget, som fortsatte att skapa målchans efter målchans. Det brasilianska nyförvärvet, Romario, imponerade stort på mittfältet och skapade även han en hel del farliga målchanser.

2-0 skulle komma efter att Jonathan McDonald blivit nedriven strax utanför straffområdet. Den serbiske försvararen, Nenad Djordjevic, klev fram och smekte bollen elegant i det bortre krysset.

Gästerna från Halland var tröttkörda och skulle släppa in ett tredje mål innan domare Magnus Ahlsén från Linköping blåste av matchen. Nenad Djordjevic stod för en fin boll in till Jörgen Skjelvik som lägger bollen till Sebastian Andersson. Anfallaren kunde sedan ägga ner bollen till en hel ren Papa Diouf, som gjorde ett av sina enklare mål i karriären när han bara från någon meter dunkade in 3-0 för hemmalaget.

Kalmar plockade sin andra seger för säsongen, när man nu reser vidare till den spanska solkusten och La Manga för ett träningsläger. Halmstads BK däremot, får vänta på sin första seger för året. På lördag åker man till ner till Skåne, för att ta sig an division 1-laget Trelleborgs FF.