Kollaps på Anfield

Udinese, som haft en tung säsongsstart, åkte ikväll till Anfield för att försöka skrälla mot ett Liverpool som fått ny energi efter storsegern mot Norwich. Trots att hemmalaget genast tog kommandot över matchen hängde Udinese med i det höga tempot, och första halvlek blev båda öppen och rik på målchanser. Det skulle ändå bara bli ett mål i halvleken. Jonjo Shelvey skrevs in i målprotokollet när han hårt nickade in Stewart Downings precisa inlägg efter 23 minuter, och Liverpool kunde sedan kontrollera sin ledning fram till halvtidsvilan.

Statistiken pekade på att första halvlek tillhörde Liverpool, men 78 % bollinnehav och 94 % passningssäkerhet spelar ingen större roll när man möter Antonio di Natale. Bortalaget chocköppnade andra halvlek, och gick genast framåt. Det dröjde inte mer än 32 sekunder innan di Natale hade kvitterat. Matchen var jämn igen.

Med 20 minuter kvar valde Rodgers att byta in Steven Gerrard och Luis Suárez för att få fram ett vinnande mål, men effekten blev den motsatta. Kort därefter nickade Sebastien Coátes in bollen i eget mål, och endast två minuter senare utökade Giovanni Pasquale ledningen till 3-1 för italienarna.

Liverpool gav inte upp, trots kollapsen. Udineses tvåmålsledning varade bara i tre minuter, sedan kunde den formstarka inhopparen Luis Suárez presentera sig. Frisparksmål är ofta vackra, och något annat går inte att säga om detta. Liverpool jagade därefter desperat efter en sista kvittering, men Udinese försvarade sig tappert, och kunde hålla ut sista kvarten.

Vinsten innebär att Udinese är fortsatt obesegrade efter två omgångar. Italienarna går med sina fyra poäng upp på en andraplats bakom Anzhi Makhachkala, medan Liverpool skuggar de båda lagen med tre poäng.