PSV Eindhoven krossade gästande Napoli

Den andra matchen från AIKs grupp i Europa League spelades på torsdagskvällen mellan PSV Eindhoven och gästande Napoli, som besegrade just AIK utan några större problem på San Paolo med klara 4-0. PSV däremot kommer med en tung premiärförlust i ryggen från mötet med Dnipro och var i stort poängbehov i dagens möte.

Och visst sågs det också på planen när PSV var det klart bättre laget i den första halvleken, där det främst var Jeremaine Lens som inledningsvis gav Napoli mycket att jobba med. Efter att Lens tvingat fram ett par vassa räddningar från Rosati, skulle han slutligen också få näta. Men det var efter ett misstag där Napolis målvakt missbedömde en långboll, där det slutade med att Jeremaine Lens enkelt kunde rulla in den i nätet.

En bit in i matchen ytterligare dröjde innan Kevin Strootman var mycekt nära att dryga ut ledningen, när PSV spelade sig igenom ett blekt italienskt försvar. Avslutet från den holländske talangen var dock under all kritik och gick en bra bit utanför.

Men innan halvtidsvilan kom också 2-0 helt rättvist för PSV Eindhoven, när Luciano Narsingh vände och vred med två Napoli-försvarare ute på högerkanten, innan han slog in ett perfekt inlägg till Dries Mertens, som på volley styrde in bollen i nät.

Napoli böt in Edinson Cavani till den andra halvleken, men fick ett nytt bakslag när PSV drygade ut ledningen sex minuter in. Marcelo höll sig framme på en hörna från höger, där han hoppade upp och nickade in bollen i det främre krysset – utan chans för målvakten.

PSV Eindhoven kontrollerade därefter tillställningen mot Napoli som var helt chanslösa på torsdagskvällen. Faktum är att slutresultatet 3-0 var i underkant och kunde blivit betydligt större till PSV Eindhovens favör.