Knapp seger för ligamästarna

De redan klara Serie A-mästarna Juventus tog sin nionde raka ligaseger när man bortabesegrade Atalanta med 0-1. Trots förlusten har Atalanta nu säkrat kontraktet vilket innebär att de får stanna kvar i högstaligan även nästa säsong.

Bortalaget tog ledningen efter 18 minuter när spelgeniet Andrea Pirlo hittade fram till Alessandro Matri med en perfekt långboll. Matri tog ner bollen med högerfoten, lät den studsa och sköt sedan in den i nät med vänsterfoten.

Domaren tvingades att stoppa matchen för ett tag när facklor och rökbomber kastades in mot plan. Både tränaren Antonio Conte och försvararen Giorgio Chiellini vädjade desperat till bortafansen att uppföra sig och matchen kunde sedan återupptas.

Med nio minuter kvar av ordinarie tid nekades hemmalaget en straffspark, när inhopparen Federico Peluso tydligt använde sig av handen i eget straffområde. Juventus höll sedermera undan och vann med 0-1.