Klubblags-VM: Chelsea spelar ut Monterrey

Efter två självmål av det mexikanska laget gav de upp hoppet om att vända matchen.

Redan i tredje minuten fick David Luiz till ett stenhårt långskott som inte gick precis över ribban, Chelsea inledde med kraft och stor dominans mot Monterrey som spelar mer defensivt.
Hazard fick även en jättechans när han kunde placera in bollen, men vinklade till bollen lite för mycket.

I 17:e minuten hade Chelsea ett anfall där brassen Oscar klackade till Ashley Cole, som sprang på vänsterkanten och spelade in bollen på en touch, i straffområdet till Juan Mata som tog emot och avslutade stenhårt i mål.

Monterrey vaknade till i 30:e minuten och hade några fina instick och kombinationer, samt De Nigris och Delgado som vari mer på hugget i anfallet.

Chelsea utökade ledningen med 2-0 efter mindre än en minut av andra halvlekens början, genom Torres som gick på skott som skulle hamnat en bit utanför, men skarvades av en Monterrey spelare in i mål. Två minuter efter utökade Chelsea ledningen med ytterligare ett mål (3-0), när Juan Mata slog in bollen mot Oscar som kom löpande, men Monterreys Chavez stod för självmålet.

Efter sex veckors uppehåll och endast fyra matcher från start i Premier League i år, fick Lampard komma in i mitten i 63:e minuten, istället för David Luiz, som presterat riktigt bra i mittfältet, som vanligtvis inte är hans riktiga position.

De Nigris i Monterrey lyckades kvittera, med 15 sekunder kvar av tilläggstiden (90+1)
Det mexikanska laget hade några vassa lägen, men fick aldrig in bollen medan Chelsea satte sina lägen.

Klubblags-VM finalen spelas på söndag mellan Corinthians – Chelsea, 11:30.