Kjaer syndabock och hjälte

Inför knappa 30 000 åskådare på Bay Arena, skulle det svartröda hemmalaget, Bayer Leverkusen, ta emot tabelltolvan VfL Wolfsburg. Taket skulle lyfta redan efter tolv spelade minuter, när Andre Schürrle fullkomligt dunkade in 1-1 bakom Diego Bengalio. Men en viss dansk, Simon Kjaer, skulle i den andra halvleken pricka in kvitteringen med hjässan och därmed sätta en käpp i Leverkusen-hjulet.

Bayer Leverkusen jagar en Champions League-plats i tyska Bundesliga. Ettan Bayern, som på lördagen officiellt korades som mästare, och Borussia Dortmund har en bekväm position, medan Sami Hyypiäs mannar fortfarande måste slita för att säkra spel i Europas finaste klubblagsturnering.

Det såg dock mycket ljust ut efter knappa kvarten på Bay Arena. Efter en miserabel försvarsmiss av Simon Kjaer, snappade Lars Bender upp bollen och hittade Andre Schürrle med ett klockrent inlägg. Anfallaren kunde relativt ostört flyga upp och dunka in 1-0 bakom en totalt chanslös Diego Bengalio i Wolfsburg-målet.

Det var också Bayer Leverkusen för hela slanten på lördagseftermiddagen. Man var det vassare och hungrigare laget matchen igenom och kunde haft en betydligt större ledning när domare Peter Sippel blåste av den första halvleken.

I den andra jagade Wolfsburg en kvittering. Trots det, var det Leverkusen som var mer spelförande och skapade fler kvalificerade målchanser mot offensivt straffområde.

Men i matchens 70:e minut kom kallduschen. Den danske försvararen skulle reparera sin miss i första halvlek, när han hoppade upp och skarvade in 1-1 på en hörna från Ricardo Rodriguez. Matchen slutade 1-1 och betyder därför att Leverkusen blir kvar på tredjeplatsen. Avståndet till Schalke, som plockade en bekväm 0-2-seger på lördagen, är nu endast fyra poäng och upp till Dortmund är avståndet sex pinnar. De gröna vargarna blir kvar på tolfteplatsen, med ett relativt bekvämt avstånd ned till degraderingsplatserna.