Bayern München återigen tyska mästare

Bayern München hade idag chansen att ta sin 23:e Bundesliga-titel ifall man besegrade hemmalaget Frankfurt som i sin tur slåss om en Champions League-plats till nästa säsong.

Bayern München-managern Jupp Heynckes valde att sätta sin stjärna Franck Ribery på bänken och starta med den unge schweizaren Xherdan Shaqiri och redan efter tio mnuters spel var 21-åringen nära att ge bortalaget ledningen, men yttern prickade oturligt stolpen.

Bayern tog tag i taktpinnen och hade bollinnehavet utan att skapa de där riktigt vassa lägena, man skulle dock få en gratischans att ta ledningen i matchen när Thomas Müller gick omkull i straffområdet och domaren Florian Meyer pekade på straffpunkten. Österrikaren David Alaba tog hand om straffen, men prickade stolpen. Frankfurt kom undan med blotta förskräckelsen och tog med sig 0-0 till pausvilan.

Gästande Bayern fortsatte att trycka på för ett ledningsmål och efter 52 minuters spel lyckades Bastian Schweinsteiger hitta nätmaskorna bakom Frankfurt-målvakten Nikolov. I detta läge var Bayern München återigen tyska mästare.

Resterande delen av matchen försökte Frankfurt att komma tillbaka in i matchen, men Bayern kunde säkert spela av matchen och vinna med 0-1. De tyska jättarna är återigen Bundesliga-mästare för 23:e gången.