Kennedy cykelsparkar i målkalaset mellan AIK-Halmstad

Solen skiner för första gången på Friends Arena den här säsongen, då taket är borta och ljuset får krypa in. Planen såg bra ut och lovade bra fotboll – ett löfte som hölls.

De första minutrarna var dock långsamma och saknade de heta målchanserna, men det skulle vända efter tio-strecket. Då testade AIKs Kennedy Igboananike Halmstad-målvakten Stojan Lukic, dock utan att störa honom allt för mycket. Strax efter spelar förre landslagsmannen Daniel Majstorovic fram Nabil Bahoui i ett fint AIK-anfall, dock hinner Lukic fram och får bort bollen. Fin löpning från Bahoui, men det skulle inte bli sista gången vi såg honom i den här matchen.

I 17:e minuten hörs buropen från hemmafansen då bollen studsar upp på en Halmstad-försvarares hand i straffområdet. Situationen bedöms ofrivillig, vilket såg korrekt ut, och spelet går vidare.

I 34:e minuten får Baldvinsson återigen stora ytor och knorrar den klockrent i stolpen, och Stamatopoulos kan skatta sig lycklig att den inte gick in. Vackert försök från islänningen som fortsätter att jobba hårt.

Minuten efter får Halmstad ett hett frisparksläge som Lagercrantz skruvar in i  straffområdet. Då tar Mikael Boman en mycket fin löpning in i boxen och möter bollen perfekt i pannan, 0-1 sitter perfekt bakom Stamatopoulos.

AIK reste sig dock snabbt upp igen då Bahoui fick ett frisparksläge från ungefär samma läge som Halmstad vid målet. Då skjuter han den bollen i stolpen, och Halmstad-försvararna lyckas rensa bollen till hörna. Ett besviket sus svepte över Friends Arena, men det skulle inte vara länge. Samme Bahoui slog in den efterföljande hörnan, och bollen styrs in via Majstorovics axel, ett underligt mål som blir det allra första från hemmalaget på den nya arenan.

Bara minuterna senare kom Bahoui, som var överallt under första halvlek fram på sin kant, lurar bort sin försvarare och slår in den i straffområdet mycket fint med en yttersida. Där möter Henok Goitom bollen med en distinkt bredsida och AIK kan konstatera att man vänt matchen på 6 minuter efter Halmstads mål.

Under inledningen kunde man nästan ta på stämningen på arenan. Hemmafansen hoppades på att se sitt lag kliva in på planen igen med stort självförtroende, men så blev inte fallet. Efter en slö inledning kunde Baldvinsson på ett tillslag raka in ett inspel från Boman till 2-2, och det såg återigen tungt ut för AIK.

Då bestämde sig Solna-laget sig för att accelerera och Kennedy Igboananike började komma in i matchen med ett par heta målchanser, men Lukic stod emot på ett bra sätt.

Sedan kom ögonblicket som fick hemmapubliken att jubla som aldrig förr. Martin Mutumba lurar bort sin försvarare och slår in den till Igboananike, och då kunde inte ens Lukic stå ivägen. Nigerianen slår till med en cykelspark, och bollen susar perfekt placerad in i mål. Drömmålet var ett faktum, och likaså 3-2.

Tyvärr för AIKs del var inte vinsten det då inhoppande Jesper Blomberg frälste bortalaget efter att ha nickat in bollen i ett friläge då AIK-försvaret tappade all markering. Det slutade inte där då Robin Quaison blev utvisad efter en frichansutvisning, då Simon Silverholt föll i en duell när denne var på väg att bli fri framför mål. Det betyder att AIK kommer att sakna både Ibrahim Moro och Quaison på det centrala mittfältet mot IFK Göteborg nästa match.

Efter slutsignal var nog alla, både spelare och publik, slutkörda efter ett makalöst målkalas som svängde åt alla olika håll. AIK lär dock inte vara nöjda över de tappade poängen, medan Halmstad förmodligen njuter av bussfärden hem då man verkligen krigade till sig en poäng. AIK har fortfarande bara en vinst och har nu fem poäng, medan Halmstad får vänta på sin första vinst och har nu fyra poäng.