Karl-Johan Johnsson årets målvakt i Danmark

Årets målvakt i dansk fotboll – svenske Karl-Johan ”Kalle” Johnsson

Randers-målvakten fick i dagarna reda på att han blivit utsedd till den danska ligans bäste målvakt, något han blev väldigt överraskad över.

2012 lämnade Kalle Johnsson Sverige för spel i NEC. Efter endast en säsong i Eredivisie  flyttade han till den danska ligan och Randers där 25-åringen utvecklats ännu mer och på fredagen blev han utsedd till den danska ligans bäste målvakt.

Jäklar, vad grymt! säger spelaren när Tipsbladet kontaktet svensken för att berätta om det hederliga priset som delats ut i över 30 år. Det är målvakterna i den danska högstadivisonen som röstar fram vinnaren till ”Det Gyldne Bur” och efter ett och ett halvt år i Randers trivs målvakten som fisken i vattnet.

– Jag var faktiskt på stadion när Nicolai Larsen fick priset uppe i Ålborg för ett år sen, det var precis då vi skulle spela mot de. Denna gången vinner jag priset vilket är mycket trevligt. Hela året har varit perfekt och jag kan inte klaga på något, säger Johnsson som är uttagen till Erik Hamréns trupp till januari-turnén.

 

 Svensken slog därmed målvakter som FC KöpenhamnStephan Andersen och BröndbyFrederik Rönnow, och de båda passar på att hylla svensken.
– Jag gillar honom som målvakt. Han är komplett och har gjort det bra under en lång period, han har varit avgörande för sitt lag och bidragit med stabilitet till sina lagkamrater säger Stephan Andersen i den danska huvudstadsklubben.
Även Frederik Rönnow hyllar svensken.
– Han har under sin tid i Danmark presterat väldigt bra och har hållt en hög nivå. Han har de egenskaper som en stormålvakt ska ha och är väldigt stabil. Han håller en hög nivå, säger Bröndby-målvakten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply