Juventus sätter press på topplagen

Första halvleken fanns det bara ett lag på planen. Juventus gick ut och visade sin styrka. Siena fick mest jaga boll, och när kontringstillfällen gavs så slarvades de bort. Turin-laget ångade på med mycket bollinnehav och fina spelkombinationer. Detta skapade mycket öppningar och lägen, men man var inte tillräckligt distinkta när målchanserna uppstod.

Ett mål skulle Juve dock hinna med innan halvtid. Efter en halvtimma hade spelats så slog Vucinic en djupledsboll till Lichtsteiner. Pegolo rusade ut och var först på bollen, men ett ihopslag med Lichtsteiner bäddade för ett retfullt 1-0.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt som första. När Siena fick sin enda jättechans, så stod Buffon för en jätteräddning. Istället kunde Juventus dryga ut sin ledning. Pirlo slog en snabb frispark till Giovinco. ”Atommyran” kunde i sin tur vinkla in bollen högt. Detta skedde i den 73.e minuten och avgjorde i princip matchen.

Siena vaknade till en del den sista kvarten. Man hade ett stolpskott via Della Rocca. Sedan stod Rubin för ett fint nummer när han försökte placera in bollen i bottre, men Buffon var säkerheten själv, som vanligt. När Siena inte kunde ta vara på sina chanser, så var det dags för Paul Pogbas presentation. Den unge fransmannen satte dit ännu ett långskott, och säkrade definitivt segern.

Juventus sätter därmed en del press på topplagen. Milan och inter möter varandra ikväll. Napoli och Lazio spelar sina matcher imorgon.