bet365

Juventus generaldirektör: ”Vi kommer att sälja honom”

Arturo Vidal mer eller mindre förlorad för Juventus

Att Arturo Vidal är på gång att flytta till Bayern München är inte någon hemlighet. Flera tunga källor har uppgivit att chilenaren är oerhört nära spel i Bundesliga och nu går Juventus generaldirektör, Giuseppe Marotta, ut i media och antyder det som Juventus-fansen fruktat – att klubben kommer att sälja Vidal.

Under dagen höll Juventus en presskonferens där tränaren Massimiliano Allegri och generaldirektören Giuseppe Marotta deltog. Det var ingen stor gissning att Arturo Vidals vara eller icke vara i Juventus skulle komma på tal och Marotta tog då saken i egna händer och förklarade situationen kring Vidals framtid.

”Säljer inte, om inte spelaren själv vill”

Marotta inledde med att förklara hur klubben agerar vid en eventuella försäljningar av sina spelare.
– Vi har alltid sagt att vi inte kommer att sälja en spelare, om inte spelaren själv vill då givetvis, sa 58-åringen under presskonferensen.

– Det är så det gått till på sistone. Carlos Tevez ville flytta hem till Argentina, Andrea Pirlo ville ha en ny utmaning och Angelo Ogbonna ville ha mer regelbunden speltid.

– Vad gäller Vidal så frågade jag vad han ville innan jag reste och träffade Bayerns representanter. Han sa då att han ville få nya erfarenheter, hans kontrakt med Juventus går ut 2017 och Bayern har erbjudit honom ett femårs-kontrakt, vilket är viktigt för hans framtid.

”Idag kommer vi att skriva om truppen”

Lite senare under presskonferensen hintade Marotta om att Juventus kommer att sälja sin spelmotor från Chile.
– Idag kommer vi att skriva om truppen. Det som är gjort är historia i Juventus nu och vi ser alltid framåt och försöker att förbättra våran trupp.

– Som ni alla vet är fotboll en affärsrörelse, där saker och ting kan gå väldigt snabbt ibland och vi har varit tvungna att ta itu med situationer som varit något oväntade, så som Tevez, Pirlo och nu Vidal.

– Arturo Vidals nuvarande situation kommer att klaras upp, men ännu är den inte slutgiltig. Jag vill ta detta tillfället i akt att tacka alla dessa spelare för vad dom gjort i Juventus, men nu ser vi framåt.

Uppgifter gör gällande att Bayern München får betala omkring 40 miljoner euro för att köpa loss den hårt jobbande innermittfältaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply