Juve kom undan med nödrop i Europa League

Juventus kom som bekant trea i sin Champions League-grupp och kvalificerade sig därför för sextondelsfinalen i Europa League. Där blev man lottade man mot det turkiska laget Trabzonspor där bland annat en viss José Bosingwa spelar. Turkarna hade ett felbortdömt mål vid ställningen 1-0 och det var rena turen att Juventus till slut kunde vinna med 2-0.

Matchen styrdes klart och tydligt av Juventus som hade ett mycket starkt lag trots att många storlag inte prioriterar Europa League så mycket. Nyförvärvet Pablo Osvaldo satte 1-0 redan efter en kvart och det såg ut att bli en komfortabel storseger för hemmalaget.

Utfallet blev dock annorlunda. Trabzonspor var förvånansvärt bra med i matchen under alla 90 minuter. I den andra halvleken vid ställningen hade Trabzonspor ett mål som blev felaktigt bortdömt. Bollen var inte helt över kortsidelinjen innan man satte in bollen, men det handlade inte om många centimeter.

Istället kunde Paul Pogba placera dit 2-0 i den 93e minuten efter ett magnifikt jobb av Carlos Tevez som sedan serverade fransmannen som gjorde det ännu svårare att vänta underläget för Trabzonspor i returen på hemmaplan.