JUST NU: Rafael Benítez stannar i Real Madrid

Florentino Pérez bekräftar att man har fullt förtroende för Rafael Benítez

Efter att ha förlorat med 0-4 hemma mot Barcelona var det många som ville se både tränare Rafael Benítez och presidenten Florentino Pérez avgå, något som många trodde skulle ske under måndagskvällen.

Rafael Benítez har fullt förtroende från Real Madrids klubbledning med president Florentino Pérez i spetsen, det säger Pérez under måndagskvällen på en extrainsatt presskonferens som drog igång runt klockan 20:00.

– Styrelsen möttes i eftermiddag, och vi litar på Rafa, säger presidenten.
Benítez insatser på marängernas tränarbänk har varit långt under vad många förväntat sig och efter att ha blivit överkörda av Barcelona under lördagen valde man att hålla en presskonferens för att lugna ner situationen och berätta att man hade förtroende för lagets tränare.

– Vi hade ett styrelsemöte i eftermiddags och analyserade situationen. Rafa har vårt fulla stöd och förtroende.

– Benitez har alla förutsättningar och har bara inlett sitt jobb här. Låt honom fortsätta att arbeta så kommer han att nå målen. Vi är övertygade om att vi har en fantastisk trupp som kommer att ge mycket lycka till fansen som förtjänar allt det. Rafael Benitez är den utvalde att ge framgång till den här truppen som sedan januari har haft det svårt. Nu mer än nånsin behöver han stödet från alla våra följare.

Kommer inte överens med storstjärnorna

Flera spanska medier har under den senaste tiden rapporterat att majoriteten av spelarna i truppen inte uppskattad sättet som Rafael Benítez använder sig av på träningarna. Han ska bland annat ha berättat för Cristiano Ronaldo och Gareth Bale hur man ska slå frisparkar samtidigt som andra spelare i laget ska ha fått berättat för sig hur man ska spela på deras position. Detta av Benítez som själv aldrig spelat fotboll.

På onsdag spelar Real Madrid på bortaplan i Champions League mot Shakhtar Donetsk, detta i samma grupp som Malmö FF – Paris Saint-Germain.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply