Jublierande Atalanta vann mot Siena

Atalanta tog på söndagen emot Siena på Stadio Azzurri d’Italia, men det var mer än själva matchen som var av intresse. Det var nämligen hemmalagets 105e födelsedag nrä lagen drabbades samman, och visst skulle laget få jubla, även om nu Siena bjöd upp till dans.

Efter ett stort övertag i princip hela matchen för Atalanta, där bland annat German Denis haft ett bra volleyförsök framåt, tog överraskande gästerna ledningen i den andra halvleken i Bergamo. Inbytte Reginaldo spelades fram av Angel med timmen spelad, när Reginaldo sen enkelt tryckte upp bollen i nättaket.

Atalanta behövde dock inte jaga en kvittering allt för länge, för redan två minuter efter målet kom det förlösande 1-1-målet. En briljant frispark från Luca Cigarini utjämnade matchen i Bergamo och som därefter väckte förhoppningarna om tre poäng i det viktiga bottenmötet.

Och det blev också 2-1 till Atalanta, när Giacomo Bonaventura efter 82 minuters spel avfyrade ett hårt avslut som Gianluca Pegolo inte lyckades stoppa. Atalanta försvarade sedan ledningen matchen ut och fick slutligen fira även efter matchen.