Amauri tvåmålsskytt mot Sampdoria

Parma tog under söndagseftermiddagen emot Sampdoria och var i stort poängbehov efter att de bara plockat sex poäng på de tidigare sju matcherna. Sampdoria hade inför matchen plockat tio pinnar.

Båda lagen ställde upp med en 4-3-3-formation där den förre Juventus-anfallaren Amauri och den förre Milan-anfallaren Maxi Lopez fick rollen som centeranfallare. Den ene av dem skulle dock bli utbytt efter 35 minuter.

Sampdorias målvakt Sergio Romero blev nämligen utvisad efter 34 minuters spel och för att lämna plats åt reservmålvakten Tommaso Berni fick då Maxi Lopez kliva av. Amauri slog in den efterföljande straffen och gav därmed hemmalaget ledningen med 1-0.

Åtta minuter in i andra halvlek var det dags igen, när Ishak Belfodil spelade fram Amauri som satte dit tvåan bakom Berni i bortamålet. Sampdoria-yttern Eder skulle dock reducera på straff för bortalaget efter 81 minuter, men detta hjälpte föga.

Parma klättrade tack vare segern upp på en elfteplats i tabellen med deras nio inspelade poäng. Sampdoria ligger numera på en åttondeplats i Serie A med sina tio poäng.