Jovetic: ”Jag vill till Juventus”

bet365

Fiorentina har hittills varit orubbliga med att de inte kommer att sälja Stevan Jovetic till rivalerna Juventus för mindre än 30 miljoner euro. Och i dagens intervju med Gazzetta dello Sport talar ’Jo-Jo’ ut om situationen, som han själv medger att han är trött på, och önskar att de kunde börja föra samtal.

”Jag vill inte säga ordet ’adjö’, med tanke på att jag inte gillar det. Jag skulle älska om Florens alltid upprätthåller en positiv bild av mig. De gav mig smeknamnet Jo-Jo och jag känner av samma kärlek – tillsammans med tacksamheten – till fansen. Jag har varit i Fiorentina sedan 2008, för fem mycket intensiva säsonger. Jag känner att jag gav mitt allt till Fiorentina, så jag har inget mer att ge här.”

”Jag är ung och ambitiös, så det är normalt jag känner behovet att få testa mig själv någon annanstans. Jag tror inte det är något fel med att vilja det. Florens och Viola-fansen ville alltid att jag ska vara ärlig, så här är jag. Jag behöver ny motivation och få ta steget upp till nästa nivå till en toppklubb. Fiorentina tog in mig för att ta sig ut i Europa, men nu vill jag vinna i Europa.”

Jovetic har länkats samman med klubbar som Arsenal, Manchester City, Chelsea och PSG, men framför allt är det Juventus som dragit i monntenegrinen.

”Juve har varit efter mig i ett år nu. De säger att de vill ha mig och att jag på deras lista ligger över Zlatan Ibrahimovic, Carlos Tevez och Gonzalo Higuain. Vem skulle inte bli smickrad av det? Jag är och jag tror inte att det är ett svek att erkänna det. Jag känner att Conte skulle kunna hjälpa mig att växa och vi har ömsesidig respekt till varandra,” säger Jovetic som dock inte dödar hoppet för utländska klubbar att knyta till sig anfallslöftet.

”Jag utvärderar utländska flyttar också. Premier League och La Liga är fantastiska ligor och jag har några förslag, så vi får se.”

”President Andrea Della Valle vet vad de(Viola) ska göra. Han bad mig att berätta för honom vad jag ville och jag gjorde det för ett tag sedan. Nu säger jag det offentligt att vara så tydlig som möjligt.”

”Det är verkligen inte upp till mig att sätta min prislapp. Jag vet att presidenten förra sommaren bad mig att stanna i Florens för ytterligare ett år och klubben skulle göra det lättare för mig om jag ville gå sen. För att vara ärlig, är det 30 miljoner euro-värderingen som försvårar situationen. Det finns redan en klausul inskriven i kontraktet som säger att jag kan gå för 30 miljoner euro, men Fiorentina gör inga undantag, trots min önskan att gå vidare,” säger anfallaren, som avslutar med att tacka Viola-anhängarna för allt stöd genom åren.

”Jag hade sådana stora stunder här och även spelat skadad. Jag hoppas att fansen förstår att jag gjorde det för dem, för laget och för klubben. Jag kom till Florens som ett barn, men jag lämnar som en människa och som en stor spelare. Jag tackar alla för det.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply