Johan Elmander kan återvända till Sverige

Örgryte vill plocka hem Johan Elmander

Johan Elmander har haft en väldigt framgångsrik karriär och har varit en uppskattad spelare i alla sina klubbar. Nu kan utlandskarriären vara över och Örgryte är sugna på att plocka hem Elmander i vinter.

Förra veckan bekräftade Johan Elmander att han slutar i det svenska landslaget. Detta ses som en positiv nyhet av många svenska fans som menar att Elmander inte har tillräckligt med kvalité för att spela där längre. Men med sina 85 landskamper och 20 mål är Elmander ändå en stor anfallare i svensk landslagshistoria.

Sedan 2011 har 34-åringen spelat i Bröndby. Han har dock dragits med enorma skadeproblem vilket har gjort att han antingen fått sitta på läktaren, eller sitta halvskadad på bänken. En sak är säker och det är att hans kropp inte håller många år till för professionell fotboll – frågan är bara vart han kommer spendera den sista tiden. Örgryte kommer försöka plocka hem sin gamla anfallare i vinter är en sak som är säker.

”För mig är det en drömvärvning”

Under söndagen tog Örgryte sig upp i Superettan igen efter en dramatisk match mot Mjällby som man kvitterade i under förlängningen vilket tog göteborgarna upp till Superettan igen. Nu ska det satsas och storsponsorn Matz Thorsson vill ha hem Elmander som spelade i klubben 1999-2000.
– Det råder delade meningar i sportrådet. För mig är det en drömvärvning, men de andra är inte lika säkra. Jag har inte fått tag i Johan än, men kommer försöka nå honom snart. Jag vet inte vad han vill än. Jag vill gärna ha hit honom, säger Thorsson till GT.

Förutom Elmander vill han också ha hem klubblösa Ken Fagerberg, Luka Mijaljevic och Carl Nyström.
– Ken Fagerberg har ett stort Öishjärta. Luka Mijaljevic har gjort det bra i superettan och blir inte kvar i Utsikten i vilket fall. Han är en av flera Utsiktenspelare som är aktuella. Och Carl Nyström har flickvän i Göteborg. Jag hoppas att vi kan få in dem. Vi har andra namn också. Det är väldigt många duktiga spelare som hör av sig, säger han till GT.

Elmander var i somras på väg till IFK Göteborg men han nobbade flytten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply