Kerim Mrabti nobbar Malmö FF för utlandet

bet365

Malmö FF kommer inte kunna köpa Kerim Mrabti i vinter

Kerim Mrabti vann inte bara priset som årets nykomling under Fotbollsgalan, han kom även i toppen av assistligan i Allsvenskan och hade i övrigt en imponerande säsong. Nu vill han flytta utomlands.

Djurgården var länge med i toppstriden i Allsvenskan, men när hösten kom så tappade man gradvis och slutade till slut på en sjätteplats, precis bakom Malmö FF. Stockholmare hade en hel del positiva saker att glädjas på och några av dessa var spelargenombrott som slog igenom oväntat tidigt.

Spelare som Kerim Mrabti, Omar Colley och Nyasha Mushekwi fick alla sina stora allsvenska genombrott. Tyvärr talar mycket för att Mushekwi inte fortsätter sin tid i Djurgården, men Colley ser det ut som man får behålla. Det kan också bli svårt att övertala Mrabti att spela ännu ett år i Djurgården. Han har haft Malmö FF efter sig, men själv vill han hellre flytta utomlands och det kan bli av redan i vinter.

”Ska jag flytta är det utomlands”

Det var under oktober som vi avslöjade att MFF hade börjat jaga Mrabti och själv berömde han både MFF och sin nuvarande klubb Djurgården. Han fortsätter på det spåret i en intervju i samband med att han vann årets nykomling i Allsvenskan 2015 under Fotbollsgalan.
– Malmö är en fin klubb som spelar i Champions League, men Djurgården är en minst lika fin klubb. Klubben har en fin historia och jag trivs väldigt bra här. Mina ambitioner som spelare är att komma ut i Europa och spela i de bästa ligorna med de bästa spelarna. Nu har MFF också tagit sig ut, men känslan är att jag flyttar utomlands direkt om jag ska lämna Djurgården, säger Mrabti.

21-åringen menar att Djurgården är hans klubb i Allsvenskan och att han inte vill representera någon annan klubb i Allsvenskan.
– Ja, absolut. Jag som spelare vill gärna bara spela i en klubb här. Det är klart att man vill bli en profil i klubben. Om det skulle bli så att jag flyttar utomlands så känns Djurgården också det naturliga laget att komma hem till.

Vill gärna till Eredivisie

Mittfältaren skulle gärna ta steget till Holland och Eredivisie, likt många andra svenska talanger.
– Jag gillar holländsk fotboll, och det känns som ett bra steg som flera andra svenskar har tagit och sedan blommat ut. Sen gillar jag tysk fotboll också, med speed och kraftfull fotboll. Det är en dröm jag har, att spela där.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply