Januzaj tackar nej till Belgien

Manchester United har meddelat Beligens förbundskapten, Marc Wilmots, att Januzaj inte är redo för att ta ett beslut. Marc Wilmots bekräftade på fredagens presskonferens att han försökt kontakta Januzaj, men att spelaren sagt att han än inte är redo för att välja landslag. 

”Manchester United sa till mig att Adnan Januzaj ännu inte är redo för att spela landslagsfotboll, oavsett land. Vi har gett Januzaj en stark signal av vad vi vill. Nu är det upp till honom, men jag kommer att respektera hans beslut”, sade Wilmots på presskonferensen. Tanken var att Wilmots skulle ersätta den skadade Vincent Kompany med Januzaj.

Adnan Januzaj, som kom till Manchester United för två säsonger sedan, fick plats på alla huvudrubriker runtom i världen i lördags. Efter sina två mål mot Sunderland blev han plötsligt en av de största snackisarna världen över.

Januzaj har möjlighet att välja bland flera olika länder. Han själv föddes i Belgien, men kan även spela för Albanien genom hans föräldrar. Det har även rapporterats att han kan spela för Serbien och Turkiet, för att hans mamma har rötter därifrån. 

På presskonferensen efter matchen mot Sunderland i lördags sa även David Moyes att han kan spela för England. Roy Hodgson kommenterade händelsen:

”Det måste först och främst ske en seriös debatt, innan vi börjar nationalisera spelare. Det är inget snack om saken att Januzaj är en stor talang och det enda vi kan göra är att hålla ögonen öppna”, sa Hodgson.

Marc Wilmots tanke inför matchen mot Kroatien var att Januzaj skulle ersätta den skadade Vincent Kompany.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply