”Jag har alltid velat spela i Italien”

Berisha är sedan en tid tillbaka klar för den italienska storklubben Roma. Den svenske stortalangen jagades av flera storklubbar efter succén i U17-VM i december. 

I en intervju med Solocalcio ger VM-bronshjälten svar på tal.

– Jag har alltid velat spela i Italien – trots agenten och familjens tvivel och skepsis. De ville att jag skulle till England eller Tyskland och jag hade ett kontrakt med Dortmund i handen, men struntade i det och skrev på för Roma dagen efter, säger han.

– Förutom Roma och Dortmund var det också Sunderland, Hammarby, Werder Bremen och Juventus. Sevilla erbjöd mig ett kontrakt direkt efter VM och Ajax hörde av sig. Det var dock inget tvivel om att det var Italien som gällde, fortsätter han.

Han kom till träningsanläggningen i Trigoria utanför Rom förra veckan och träffade direkt på Roma-ikonen Francesco Totti.

–  Min bror och jag gick ut ur rummet och i korridoren stod Totti. Jag tog honom i handen och sa ”Ciao” – fatta det! Han är en legend här. Hur stor som helst. Totti har ett eget kontor, det är bilder på honom överallt. Mäktigt, berättar han glatt.

17-åringen, som kommer spela i klubbens ungdomslag, har skrivit kontrakt med klubben som sträcker sig över 4,5 år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply