Ivanovic oväntad matchhjälte i toppmötet

bet365

Serieledarna, åtminstone inför omgången, Manchester City tog emot Chelsea på sin hemmaborg Etihad Stadium – arenan där de har tagit samtliga poäng under säsongen. José Mourinho var dock sugen på att bryta den sviten, och det var ett möte mellan två giganter.

Hemmalaget tog kommandot i matchinledning, och Yaya Touré var en tå ifrån att ge City ledningen.

Samme Touré tog sig igenom Londonlagets straffområde för att spela fram David Silva som sånär kunde göra mål, men spanjoren fick nöja sig med att se bollen rulla tätt utanför Petr Cechs stolpe.

Det var bortalaget som istället skulle ta ledningen genom högerbacken Branislav Ivanovic, som efter sekvenser fyllda med flipperspel tog tillfället i akt och dundrade in ett kanonskott som var helt otagbart för Joe Hart.

Innan halvtid kunde Chelsea ha dubblerat ledningen genom Samuel Eto’o som träffade ribban i ett mycket fint läge.

Oflytet med avsluten skulle fortsätta för bortalaget, då nyförvärvet Nemanja Matic smällde till ribbkrysset med ett stenhårt skott. Om den hade gårr in hade det kunnat bli årets mål i Premier League, men när skjuter ingen hare.

Gary Cahill skulle även han träffa ramen, då hans nick gick i stolpen och sedan ut.

City försökte och försökte, man lyckades vaska fram ett par ganska farliga halvchanser, men man kom inte riktigt nära. De hetaste chanserna var när Aleksandar Kolarov testat Cech med en farlig frispark, och inhoppande Stevan Jovetic provat med ett till synes farligt skott från distans.

Matchen slutade dock bara med ett mål, och det var till Chelseas favör. Nu går Chelsea upp på samma poäng som Manchester City, medan Arsenal får behålla sin serieledning efter denna omgång.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply