Thiago: ”David De Gea ville att jag skulle nobba Bayern München för Manchester United”

bet365
bet365

Spanjoren bekräftar att landsmannen försökte locka honom till Manchester United

Manchester United såg länge ut att tappa sin stjärnmålvakt David De Gea i somras, som ryktades vilja lämna klubben för Real Madrid. Nu bekräftar Bayern Münchens Thiago att målvakten ville att han skulle nobba tyskarna för just United.

Thiago Alcantara är för tillfället en utav de högst ansedda centrala mittfältarna i världen. Han har tagit fotbollseuropa med storm sedan sin comeback från den långtidsskada som höll honom borta under mer eller mindre hela hans första år i Bayern München. Han flyttade till den tyska jätteklubben från Barcelona, men det hade kunnat bli en annan destination om landslagskamraten fick bestämma.

”De Gea ville att jag skulle komma”

Det var David De Gea som hade ”försökt” få Thiago att välja Manchester United framför Bayern.

— Det fanns aldrig något formellt bud (från United). David De Gea ville att jag skulle komma. Han skrev ett meddelande på min matchboll efter att vi hade slagit Italien i finalen (i U21-EM), säger Thiago till Daily Mail.

— Men jag hade gjort likadant mot honom. Han är en av de bästa målvakterna i världen. Man vill alltid spela med de bästa. Men det var alltid Bayern för mig, fortsätter mittfältaren.

Nyckelspelare i Bayern

Även om han inte får starta precis varje match får han ändå mycket speltid med tanke på konkurrensen på positionen. Han har startat fyra gruppspelsmatcher i Champions League, där han har blivit utsedd till ”matchens lirare” hela tre gånger. På totalt 16 matcher har det blivit 6 assist för spanjoren under denna säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply