Uppgifter: Inter öppnar plånboken rejält för Touré

Totalt 46,2 miljoner pund kan Nerazzurri investera i ivorianen

Inters jakt på Yaya Touré fortsätter. Brittisk media hävdar på söndagen att Serie A-klubben kan spendera 15 miljoner pund för ett köp och ytterligare 31,2 miljoner pund för en fyraårig lön till Yaya Touré.

Intresset från den italienska storklubben Inter är välkänt sedan tidigare och uppgifter talar för att Roberto Mancini ska vara inställd på att återförenas med Yaya Touré i sommar. Och på söndagen kommer nya heta uppgifter i ämnet som involverar de potentiella summor som Nerazzurri kan tvingas spendera för stjärnan.

Löneförminskning att vänta för Touré

Uppgifterna kommer på söndagen från tabloiden Daily Star och säger att Inter ska vara redo att spendera totalt 46,2 miljoner pund för spelaren de kommande fyra åren. Det ska inledningsvis handla om ett köp av stjärnan för 15 miljoner pund från Manchester City, och de återstående 31,2 miljoner pund ska gå till spelaren lön över fyra år.

”Öppnat för ny utmaning”

Det skulle dock fortfarande innebära en rejäl lönesänkning för den ivorianske stjärnan, ett sänkning från hans nuvarande 230 000 pund i veckan till ”bara” 150 000 i veckolön hos Inter. Positivt för Nerazzurris del är dock att spelaren själv öppna för en ny utmaning och hävdat att pengar inte är en avgörande fråga för hans del.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply