Officiellt: Joaquin Correa går till Sevilla

Officiellt: Joaquin Correa går till Sevilla

Den unge mittfältaren har en ljus framtid

Sevilla har värvat Joaquin Correa från italienska Sampdoria och den 21årige argentinske mittfältaren kommer att undergå en medicinsk undersökning under morgondagen.

Spanska Sevilla har gått och förstärkt sitt mittfält. Sevilla som i våras för tredje gången i rad lyckades med att vinna Europa League, men bara lyckades hamna sjua i ligan vilket är ett väldigt dåligt resultat för en klubb som står sig så bra ute i Europa. Under våren har flertalet Sevillaspelare kopplats ihop med diverse flyttar och därför behöver klubben ta in nya förstärkningar.

En av dessa är Joaquin Correa som kommer att gå över till Sevilla från italienska Sampdoria för 13 miljoner euro plus fem miljoner euro i bonusar, detta skriver football-italia. Klubbarna har redan bekräftat på sina officiella hemsidor att affären har gått igenom och Sampdoria skriver att spelaren under morgondagen kommer att genomgå en medicinsk undersökning. Sevilla skriver i ett uttalande att de båda parterna har ingått ett kontrakt som kommer sträcka sig över fem år.

Mittfältaren, som enbart är 21 år gammal, kom till Sampdoria från Estudiantes i januari 2015 för åtta miljoner euro. Det har blivit tre mål och två assists för den argentinske mittfältaren på 31 Serie A-matcher. Prislappen ligger på 13 miljoner euro men Sampdoria får även fem miljoner euro för en framtida försäljning.

Correa är en väldigt ombytlig mittfältare och kan spela på båda kanterna, såväl som i en trequartista-position bakom anfallarna eller i en djupare mittfältsroll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply