Jimmy Durmaz på väg till Fenerbahce?

Jimmy Durmaz på väg till Fenerbahce?

Rykten säger att mittfältaren är nära

Den svenske mittfältaren Jimmy Durmaz ryktas kunna vara på väg bort från de grekiska ligamästarna Olympiakos för att istället sluta upp med gamle tränaren i Turkiet och Fenerbahce.

Jimmy Durmaz, som var en del av Sveriges EM-trupp till sommarens EM 2016 i Frankrike, ryktas kunna vara på väg att byta klubb. Durmaz spelar för närvarande i Olympiakos i Grekland och förra året blev det sju mål och sex assist under 23 ligamatcher för de grekiska ligamästarna. Nu kan Durmaz vara på väg bort från Grekland.

Fotbollskanalen rapporterar om att Durmaz är aktuell för den turkiska storklubben Fenerbahce. Det var under sommaren 2015 som tränare Vitor Pereira lämnade Olympiakos för att istället gå över till Fenerbahce och Durmaz gamle tränare vill nu att svensken gör samma sak själv och går över till den turkiska storklubben.

– Jimmy har ögon på sig från flera klubbar. Sen kommenterar jag inte enskilda klubbar, säger Durmaz agent Martin Dahlin till Fotbollskanalen.

– Ja, det stämmer. De har en bra relation. Men det behöver ju inte betyda att någon övergång är på gång, säger Dahlin på frågan om huruvida Fenerbahces tränare gillar Durmaz.

Under förra säsongen på hösten var inte Durmaz uttagen i Olympiakos Champions League-trupp. Detta då den grekiska klubben trodde att svensken ändå skulle komma att försvinna med Fenerbahce som troligaste destination. Men när klubbarna fick göra ändringar på våren så fick Durmaz en plats i Europa-truppen.

Fenerbahce har sedan tidigare visat intresse för den svenske mittfältaren och skall till och med under förra sommaren gett Olympiakos ett bud på ungefär 30 miljoner kronor för svensken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply