Uppgifter: Valdifiori klar för Napoli

Empoli-mittfältaren uppges värvas av Serie A-fyran

Uppgifter har länkat Empolis succémittfältare Mirko Valdifiori till Napoli den senaste tiden. Nu kommer rapporter som säger att det numera är en ”done deal”.

Uppgifter har de senaste dagarna sagt att Napolis jakt på mittfältaren Mirko Valdifiori intensifierats de senaste dagarna bland annat genom ett försök att, enligt gårdagens rapporter, värva stjärnan tillsammans med två av hans lagkamrater i Empoli – Elseid Hysaj och Riccardo Saponara – med ett bud värt 25 miljoner euro.

Läs artikeln: Rejält Napoli-bud på Empoli-trio

Nu kommer rapporter på fredagen som säger att mittfältaren är i stort sett klar för Serie A-fyran. Tidigare idag kom uppgifterna från La Gazzetta dello Sport om att en potentiell övergång stannat till på grund av en klausul i spelaren kontrakt. Nu kan dock Neapel-folket jubla då klausulen ska vara borttagen och klubbarn nu kan genomföra affären värd 5,5 miljoner euro.

Klausulen borta – affären klar

Uppgifterna kommer från Gianluca Di Marzio och betyder att managern Maurizio Sarri, som tog över som manager för Napoli efter Rafael Benitez, kommer att återförenas med den italienske landslagsmannen Mirko Valdifiori. Övergången förväntas bli officiellt bekräftad inom de kommande dagarna, rapporterar den italienske mercatoexperten.

Den defensive mittfältaren har den gångna säsongen fått sitt stora genombrott i Italien, vid 29 års ålder, och stod 8 framspelningar på 36 matcher i Serie A. Det är dock genom hans spel som mittfältaren imponerat i Empoli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply