Officiellt: Watford värvar från Napoli

Miguel Britos plockas in från Napoli till nykomlingarna Watford

I fyra säsonger har Miguel Britos varit en sporadisk startspelare i Napoli och har ofta fått sitta på bänken. Nu tar han nästa steg i karriären i hopp om en startplats och det steget är till Premier League-nykomlingen Watford.

Miguel Britos började sin proffskarriär relativt sent. Först vid 20-års ålder blev han en professionell fotbollsspelare i hemlandet Uruguay och hamnade till slut i Bologna efter tre olika klubbar i Uruguay. Han var 23 år gammal när han kom till Italien och han tog plats i Bolognas mittlås under sin andra säsong i klubben och imponerade stort i mittenlaget i Serie A.

Prestationerna ledde till att Napoli köpte mittbacken, som även kan spela till höger, och där har han nu varit sedan 2011. Men han har aldrig varit en given startspelare utan han har istället agerat som inhoppare och en truppspelare som spelar vid behov. Nu är det slut på tiden i Italien för denna gången då Watford bekräftar värvningen av Britos.

Kritar på för tre år i London

Watford, som ligger i de nordvästra utkanterna av London, bekräftar på sin officiella hemsida att man har skrivit ett treårskontrakt med 30-åriga Britos. Uruguyanen kostar inte ett öre för Watford då hans kontrakt med Napoli gick ut i juni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply