Officiellt: Spanjoren tillbaka i Napoli

Napoli har bekräftat på sin Twitter att de värvat Pepe Reina permanent från Bayern München, där han spenderat den senaste säsongen.

Pepe Reina spenderade säsongen 2013/14 på lån hos Napoli. När säsongen var över återvände han till Liverpool men de ville inte ha kvar honom och han sattes på övergångslistan. När den spanske målvakten tillslut såldes så var det inte Serie A han kom till utan istället Bayern München i hopp om att konkurrera ut Manuel Neuer. Det gick inte alls bra och när den tyska storklubben dessutom nyligen värvade Sven Ulreich från Stuttgart blev konkurrensen inte direkt mindre. Det har gjort att 32-åringen nu lämnat Bundesliga-mästarna.

Återvänder till Serie A

När Reina var på lån i Napoli var han det självklara förstavalet mellan stolparna och kanske var det just det som gjorde att spanjoren valde att återvända. Napoli har nämligen bekräftat på sitt officiella Twitter-konto att man gjort klart med burväktaren permanent. Det är dock oklart hur mycket han kostar och vad det är för typ av kontrakt han har skrivit på.

Defensiven ett problem förra säsongen

Defensiven var ett stort problem för Napoli förra säsongen. På 38 ligamacther släppte laget in 54 och om man ska sätta perspektiv på det så var det fler mål än vad Empoli, som slutade på 15:e plats, släppte in. En värvning av en ny målvakt kan därför vara en bra början för den italienska klubben, men det lär behövas värva en del försvarare också för att de ska förbättra defensiven.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply