Officiellt: Davide Astori klar för Fiorentina

Ansluter på lån från Cagliari

Försvararen Davide Astori har varit på tapeten gällande en flytt från Cagliari sedan klubben degraderades. Nu står det klart att Fiorentina vann slaget om spelaren som ansluter officiellt på lån under säsongen 2015/2016.

Den 28-årige backen Davide Astori har under sommaren varit ett väl eftertraktat namn i Serie A, vilket han visserligen redan var innan det stod klart att Cagliari åkte ner i Serie B. Italienaren kommer dock inte följa med klubben ner i seriesystemet den väntade ligasäsongen. Nu är han nämligen klar för spel med Fiorentina.

Förra säsongen i Roma

Spelaren spenderade förra säsongen i den italienska storklubben Roma, men Giallorossi valde då att inte köpa loss honom. Istället stod Napoli för den största konkurrensen i slaget om spelarens signatur, men efter att parterna inte kunde enas gällande bildrättigheterna så kollapsade deras affär.

Lån med köpoption

Spelaren presenterades idag som klar för La Viola på deras hemsida och bekräftar att spelaren kommer in på lån den kommande säsongen från Serie B-laget. Avtalet innehåller däremot en köpoption, vilket också var fallet när han var i Roma, och kanske lyckas han övertyga Fiorentina att köpa loss honom efter säsongen 2015/2016.

Davide Astori som tog sig fram genom Milans ungdomsled, har spelat tio landskamper för det italienska landslaget. Han har även hittat nätet en gång för sitt land.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply