Napoli vill värva Markus Henriksen

AZ Alkmaars mittfältare är jagad av Napoli

Napoli går bra i Serie A och är i absoluta högsta grad med i kampen om Scudetton. Man vill också förstärka sitt lag i januari och den första värvningen kan bli norrmannen Markus Henriksen från AZ Alkmaar.

Napoli ligger trea i Serie A, endast ett poäng från serieledande Inter och på samma poäng som tvåan Fiorentina. Det kan alltså bli Napolis år om det vill sig och man kommer säkerligen göra allt i sin makt för att ta hem Serie A.

För att göra det vill tränaren Maurizio Sarri förstärka. Det har varit prat om Kurt Zouma, Real Madrids ytter Jese Rodriguez och häromdagen kom det uppgifter att Napoli vill ha Albin Ekdal. Men den första värvningen i januari kan komma från AZ Alkmaar och det är norrmannen Markus Henriksen som ryktas till Neapel.

Bästa målskytten i Europa

Markus Henriksen är inte vilken innermittfältare som helst. Han har nämligen den bästa målstatistiken för en mittfältare denna säsongen. Det har blivit hela 13 mål på 26 matcher för sitt AZ Alkmaar. Inte undra på att Il Mattino kopplar ihop 23-åringen med Napoli.

Prislappen för Trondheim-sonen uppges ligga på runt 65 miljoner kronor. Med tanke på hur bra han har varit denna säsongen kan den prislappen säkert stiga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply