bet365

Everton närmar sig Axel Witsel

bet365
Everton närmar sig Axel Witsel

Intresse finns även från flertalet andra klubbar

Everton med nye tränaren Ronald Koeman vid rodret är väldig benägna om att värva den belgiske mittfältaren Axel Witsel från ryska Zenit efter att mittfältaren gjort en imponerande insats i EM.

Everton står inför en upptagen sommar, med nye tränaren Ronald Koeman som är redo att bygga upp klubben på nytt och som vill satsa på att kunna konkurrera med toppklubbarna i Premier League. De befinner sig ute på transfermarknaden och vill värva nytt innan säsongen drar igång igen i augusti. Engelska tidningen The Mirror rapporterar om att Liverpoolklubben är väldigt intresserade av den belgiske mittfältaren Axel Witsel och klubben sägs vara säkra på att de kommer kunna värva den 27årige spelaren. Witsel spelar för närvarande i Zenit i den ryska ligan men ryktas vilja bort från Ryssland.

Mittfältaren har dragit ögonen till sig efter sin starka form i EM med Belgien, där han bland annat gjorde mål mot Irland. Intresse sägs finnas från klubbar som Napoli och Stoke. Metro rapporterar om att Jürgen Klopps Liverpool även de skall ha intresse av mittfältaren. Spelaren skall kosta ungefär 28,5 miljoner pund. Witsels pappa Thomas har avslöjat att sonen har haft konkret intresse från Everton.

– Det stämmer att jag träffade Cristiano Giuntoli (Napolis sportdirektör) i Bryssel. Det var en positiv diskussion. Evertons intresse är konkret, som Napolis, så förhandlingarna fortgår. För att se om giftemålet inträffar måste vi se villkoren och förstå vad som är den bästa destinationen för spelaren, sade Thomas Witsel.

En flytt till Everton skulle innebära slutet på fyra år i Zenit för Witsels del som kom till klubben för 34 miljoner pund 2012.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply