Efter van Gaals uttalande – nu svarar Benítez

Rafael Benitez säker på Sergio Ramos framtid

Efter van Gaals uttalande om att Mister Ramos kanske är på väg till Manchester United valde Real Madrid-tränaren att svara på holländarens uttal.

Ryktet om att Sergio Ramos skulle vara nära en flytt från Real Madrid till Premier League och Manchester United späddes på för ett par dagen sen då Louis van Gaal gick ut och sa att ”Mr. Ramos kan vara på väg”. Medier världen över var snabbt ute med informationen och många trodde att det inte var långt ifrån att spelaren skulle skriva på för Manchester United.

”Respekt för van Gaal”

Under torsdagen höll Rafael Benitez presskonferens på hotellet där Real Madrid befinner sig på försäsongsläger och spanjoren berättade klart och tydligt hur situationen ser ut.

”Jag har väldigt mycket respekt för Van Gaal, men det som är viktigt för mig är att Sergio Ramos stannar här. Jag respekterar honom men Ramos kommer att stanna här. Han är vår kapten och jag vill se honom vara med i laget denna säsong då han är en fundamental för vårt lag. Som tränare vill jag att han stanna till hundra procent, hans närvaro är otroligt viktig för oss alla och jag är tvärsäker på att han kommer att stanna. Det är lika säkert för mig som jag tror att det är för klubben. Sergio kommer att vara vår spelare nästa säsong” berättade Real Madrid-tränaren vars lag bland annat kommer att spela vänskapsmatcher i Australien och Kina innan La Liga drar igång den 22:a augusti.

Under samma presskonferens fick tränaren även uttala sig om David De Gea, målvakten som troligen kommer att skriva på för klubben nästa sommar.

”Han är inte vår spelare och därför har jag inget att säga om honom” förklarade tränaren som kom från SSC Napoli inför säsongen.

SE ÄVEN: Topp 10: Bästa hemvändarna

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply