Bild: ”Ekdal är klar för Hamburg”

Albin Ekdal är klar för Hamburg uppger tyska Bild

Igår skrev vi att hela 16 klubbar var intresserade av vår svenske innermittfältare Albin Ekdal. Redan nu kan sagan vara över då tyska tidningen Bild menar att Ekdal är klar för klassiska Hamburger SV.

Sedan den italienska klubben Cagliari åkte ur Serie A tidigare under året har ryktena om en flytt bort från klubben varit många för Albin Ekdal. Mittfältaren har även tidigare under sommaren rapporterats vara klar för Hamburger SV, och även klubbar som Lazio, AS Roma och Paris Saint-Germain har i flera medier rapporterats vara intresserade av svensken, som på senare år tagit en fast plats i det blågula landslaget.

Igår kväll bekräftade 25-åringens agent Martin Klette att intresse finns för hans klient, och ett rejält sådant. Hela sexton klubbar ska vara eller ha varit intresserade av Ekdal, det uppger Klette i ett SMS till Silly Season Sverige. Tidigare under onsdagen ska Cagliaris president enligt Tuttomercatoweb ha sagt att Napoli förhandlar med klubben om Ekdal, uppgifter som dock dementerats av både Klette och Napoli.

Ser ut att bli Hamburg i sommar

Ryktena börjar dock smala in sig på ett fåtal spår. PSG, Hamburg och Roma har kanske visat störst intresse, men i alla fall PSG-ryktet kan tas med en nypa salt. Det troligaste spåret ser till slut ut att bli klassiska Hamburg som satsar hårt i sommar på att nå tillbaka till toppen av Bundesliga efter att ha behövt kvala sig kvar i Bundesliga de två senaste säsongerna.

Tyska Bild menar att Hamburg sportchef, Peter Knäbel, har varit på plats i Cagliari under onsdagen för att slutföra värvningen av Ekdal. En prislapp på cirka 42 miljoner kronor sägs summan ligga på för vår svenska landslagsman.

Martin Klette, Ekdals agent, uteslöt så sent som igår möjligheten att stanna i Cagliari en säsong till.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply