Milan nära värvning av före detta Milan-spelare

Brasseförsvararen Rodrigo Ely är på väg tillbaka till Milan

Efter tre år i Milans ungdomslag beslutade Rodrigo Ely sig för att lämna klubben och skriva på för Serie B-klubben Avellino. Redan efter ett år ser han ut att återvända till Milan.

Rodrigo Ely värvades till Milan som en stor brasiliansk försvarstalang redan 2011 från Gremio, då endast 17 år gammal. Den halvitalienske mittbacken valde att representera Italiens U-landslag när han skrev på för Milan och samtidigt frodas i Milans ungdomslag. Där gick det bra och han belönades med utlåningar till Serie B i två vänder, först för Reggina och sedan för Varese. Han tog en ordinarie plats i bägge lagen och imponerade, men Milan valde att låta honom gå till Avellino, även dem i Serie B, på permanent basis i somras.

Redan nu ser det ut som om Milan värvar tillbaka Ely på fri transfer. Kontraktet med Avellino sträckte sig nämligen bara över en säsong och det blev ingen förlängning för Ely i det sydvästliggande Avellino.

Ansluter till försäsongsträningen

Enligt Gazzetta dello Sport kommer värvningen presenteras inom kort och Ely kommer vara med Milans A-trupp redan under försäsongsträningen. 21-åringens omedelbara framtid i Milan kommer dock bestämmas av Sinisa Mihajlovic i juli. Antingen kommer han få en plats i A-truppen eller så kommer han lånas ut igen, antagligen till en nykomling i Serie A eller en bottenklubb samma serie.

Ely har på senare år valt att representera sitt födelseland i landslagssammanhang. Han har en U23-landskamp på sin meritlista för Brasilien och den kom 2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply