Totti missar derbyt

bet365

”Mr Roma” missar derbyt – skada sätter stopp

Nästa helg väntar ett hett Rom-derby, en kamp som Romas storstjärna, Francesco Totti, kommer att missa på grund av en skada.

Roma-kaptenen kommer inte, enligt italienska Gazzetta dello Sport att hinna återhämta sig från sin skada han ådrog för sig för några veckor sedan. Anfallaren kommer nu att missa Rom-derbyt går av stapeln den kommande söndagen.

Tung profil

Även om Totti inte varit i samma målform under säsongsinledningen som under den förra säsongen är det ändå en viktig profil att ha med sig på planen, menar italiensk media.

– Att inte ha med sin lagkapten, Mr Roma, är självklart en oerhört tungt förlust, skriver Football-Italia.

Viktigt toppmöte

Förutom ett oerhört hett rivalmöte mellan Italiens två huvudstadsklubbar kommer matchen också att gälla mycket rent sportsligt. Roma förlorade den senaste matchen och serieledningen då man åkte på en 0-1-förlust borta mot Inter medan Lazio också förlorade mot ett Milano-lag, dock AC Milan, med 1-3. En derbyförlust för Lazio kan innebära att förstaplatsen glider allt för långt iväg medan en trepoängare för Roma innebär att man är fortsatt inblandade i guldracet i allra högsta grad.

Förutom Totti kan även de båda lagens ultras-sektioner komma att missa derbyt. Lazios ultras hotade redan för ett par veckor sedan att de skulle bojkotta matchen på grund av de nya säkerhetsreglernaOlympiastadion. Reglerna kan även göra att Romas ultras kommer att bojkotta derbyt med.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply