Officiellt: Lazio värvar Ricardo Kishna från Ajax

bet365

Eredivisie-klubben bekräftar affären på sin hemsida

Lazio förstärker offensiven på ett mycket lovande sätt. Den unge anfallaren Ricardo Kishna ansluter nämligen från den holländska storklubben Ajax. Det bekräftar den nederländska klubben och även Lazio på sina officiella hemsidor.

Nu står det klart att Ricardo Kishna kommer att spela italiensk klubbfotboll framöver. Den mycket lovande anfallaren har efter förhandlingarna genomförts mellan parterna, varit på väg att slutföra övergången de senaste dagarna. Under gårdagen genomförde han läkarundersökningen och på onsdagseftermiddagen bekräftar båda klubbarna att övergången är klar.

”Ajax och Lazio har nått en överenskommelse för transfern av Ricardo Kishna. Flytten till den italienska klubben kommer ta plats omedelbart. Anfallaren var under kontrakt fram till den 30 juni, 2016 med Ajax,” lyder ett pressmeddelande på den holländska storklubbens hemsida.

Får årslön på 1,2 miljoner euro

Den 20-årige anfallaren som alltså hade ett år kvar på sitt avtal med Eredivisie-klubben, spelade totalt 48 matcher för Ajax och gjorde då också fyra mål för klubben. Enligt uppgifter ska Lazio skrivit ett kontrakt över fyra år med spelaren värt 1,2 miljoner euro per säsong. Transfersumman beräknas ligga på fyra miljoner euro för Biancocelesti.

Ricardo Kishna kan även spela som vänsterytter och har även hunnit med att göra två U21-landskamper för det holländska landslaget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply