Officiellt: Diaby lämnar Arsenal efter åtta år – flyttar till Ligue 1

bet365

Abou Diaby lämnar Arsenal för Ligue 1

Under tisdagskvällen stod det klart att fransmannen lämnar Premier League för spel i i Marseille den kommande säsongen.

Den före detta Arsenal-spelaren hade det inte lätt under sin sista period i på Emirates Stadium. Totalt blev det åtta och ett halvt år för spelaren i den rödvita klubben där han endast gjorde 182 matcher. Under de två senaste säsongerna blev det dock endast 2 matcher på grund av återkommande skadeproblem och nu hoppas Abou Diaby på en bra nystart i Marseille utan några skadeproblem.

Den franske landslagsmannen som hunnit bli 29 år kom från Auxerre till Arsenal i januari 2006 och ansågs då vara en av Frankrikes större mittfältstalanger men de otroliga skadeproblem förstörde spelarens karriär och sejouren i Premier League blev aldrig riktigt som han tänk sig.

Det har ännu inte publicerats några uppgifter om hur långt kontrakt Diaby har skrivit på men det mesta tyder på att det är ett kontrakt som förlängs efter hur många matcher som han spelar.

Återförenas med gammal Arsenal-kamrat

Det är inte bara Abou Diaby som har förflutet i Arsenal som skrivit på för Marseille. Förra veckan stod det även klart att mittfältaren Lassana Diarra (tidigare Arsenal och Real Madrid) ansluter till klubben och kommer att bilda ett startmittfält tillsammans med Diaby.

Läkarundersökning hos West Bromwich

I förra veckan genomförde fransmannen en läkarundersökning hos West Bromwich och det mesta tydde då på att mittfältaren skulle skriva på Premier League-klubben men istället blev det en flytt till hemlandet för att försöka komma i form till nästa års EM-slutspel som avgörs i Frankrike.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply