”Balotelli till Lazio – om de kvalar till Champions League”

Anfallaren uppges kunna lämna Liverpool

Den italienske anfallaren Mario Balotelli fortsätter att vara ett namn för transfermarknaden. Oönskad i Liverpool och återigen aktuell för en återkomst till Serie A. Nu kommer nya rapporter som länkar honom till Rom-klubben Lazio.

Förra sommaren, inför säsongen 2014/2015 gjorde Milan och Liverpool affärer som resulterade i att den italienske anfallaren Mario Balotelli flyttade från Milano och återvände till England för spel i Premier League. Denna övergång blev dock inte vad Brendan Rodgers och de andra i The Reds hade i tankarna och profilens första säsong i klubben blev också ett rejält misslyckande.

Länkats till Italien och Turkiet

Den landslagsrutinerade spelaren har som påföljd av detta länkats bort från Premier League-klubben, med bland annat Besiktas, Lazio, Sampdoria och Bologna som nämnda kandidater. Noterbart är samtidigt uppgifter som tydligt förklarat att spelaren inte längre är önskad på Anfield, samtidigt som The Reds värvat in den belgiske landslagsmannen Christian Benteke från Aston Villa. Nyligen lämnade visserligen Rickie Lambert klubben för spel i West Bromwich, men det är föga troligt att det avskedet får italienaren att stanna.

Kan bli inlånad av Lazio

Nu kommer nya uppgifter på tisdagen som länkar honom tillbaka till Serie A. Denna gången är det storklubben Lazio som transfercirkusen nått fram till. Biancoceleste uppges av den brittiska tabloiden Daily Mirror ha meddelat spelarens agent Mino Raiola att de kan ta in honom på lån den kommande säsongen, om de kvalificerar sig för spel i Champions League-gruppspelet.

Avtalet som sägs kunna bli ett faktum mellan parterna ska vara ett låneavtal värt 2,5 miljoner euro, med en inkluderad köpoption värd 15 miljoner euro. Som tillägg vill Lazio efterfråga att bara behöva betala 30 procent av spelarens lön, det vill säga drygt 14,200 euro i veckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply