Uppgifter: ”Tevez vill lämna Juventus”

bet365

Rapporter uttrycker att stjärnan ansluter till Boca Juniors

Juventus kan efter den här säsongen få klara sig utan Carlos Tevez. Italiensk media rapporterar nämligen att anfallaren sagt att han vill lämna laget, för att ansluta till argentinska storklubben Boca Juniors.

Att Carlos Tevez vill avsluta sin karriär i hemlandet Argentina med barndomsklubben Boca Juniors är känt sedan tidigare. De tidigare rapporterna har dock främst uttryckt att det skulle handla om en återkomst till Sydamerika först sommaren 2016. Nu kommer däremot uppgifter som pekar mot ett avsked redan efter den pågående säsongen för Juventus-stjärnan.

Juventus accepterar motvilligt önskemålet

Den italienska tabloiden Corriere della Sera hävdar på torsdagsmorgonen att den forne Manchester City-stjärnan varit i kontakt med Juventus-ledningen och där, ärligt, uttryckt att han önskar att få lämna efter säsongen, för att återvända hem till Argentina och Boca Juniors. Bianconeri ska enligt samma tabloid, motvilligt, accepterat argentinarens önskan — men ska samtidigt vara hoppfulla om att anfallaren ändrar sig.

Corriere della Sera skriver vidare att den goda relationen mellan Carlos Tevez och klubben har gjort att Bianconeri helt enkelt inte kan neka anfallaren chansen att återvända hem— bara den argentinske anfallaren fortsätta att göra sitt yttersta resten av säsongen.

”Det spelar ingen roll”

Noterbart är att Argentinas förbundskapten, Tata Martino, tidigare fått frågan om Carlos Tevez möjligheter i landslaget skulle påverkas av att stjärnan återvänder hem till Boca Juniors. Det skulle dock inte vara något större problem.
— Det viktigaste för mig är att Tevez fortsätter att spela så bra som han gör för tillfället. Det spelar ingen roll om det är för Juventus eller Boca. Bara han vet vad som är bäst för hans framtid, säger förbundskaptenen till Tuttosport.
— Jag säger såhär, dock: Juventus är ett fantastiskt lag, men det är även Boca Juniors. Det skulle inte vara ett steg ner.

Toppar italienska skytteligan

Den numera 31-årige anfallsstjärnan har den här säsongen briljerat för Juventus i ligaspelet men även i Champions League-sammanhang. Serie A-klubben har i nuläget ett 1-0-försprång i kvartsfinalsmötet med Monaco, med retur på bortaplan nästa vecka. Dessutom ligger storklubben i solklar ledning i tabellen, med tolv poäng ner till tvåan Lazio. Därtill ligger också Carlos Tevez, med sina 17 gjorda mål i ligaspelet, i ensam skytteligaledning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply