Uppgifter: PSG jagar Ekdal – som är nära Tyskland

Albin Ekdal flyttar till Bundesliga

Tysk media rapporterar att svensken är överens med Hamburg om det personliga kontraktet och att affären snart är i hamn.

Många klubbar har under den senaste tiden jagat Albin Ekdal som den gångna säsongen spelade i Cagliari kommer med största sannolikhet att lämna Serie A för spel i Bundesliga och Hamburg, det rapportera den tyska tidningen Bild. Det är dock inte bara Hamburg som ska ha varit intresserade av svensken, Bild skriver även att Zlatan IbrahimovicParis Saint-Germain ska vara intresserade av mittfältaren.

Den gångna säsongen slutade Ekdals på 18 plats i den italienska högstaligan vilket betyder nedflyttning och spelarens framtid har länge varit oviss. Något som dock varit säkert har varit att spelaren vill lämna för spel på annat håll.

Klar för Hamburg

Under lördagen rapporterar den tyska tidningen BILD att svensken är överens med Hamburg om en flytt till den tyska klubben som med minsta möjliga marginal höll sig kvar Bundesliga förra säsongen.

Tidningen skriver att Hamburg kommer att betala närmare 42 miljoner kronor för svensken som även varit intressant för AS Roma i den italienska ligan.

Lång tid i Serie A

Albin Ekdal flyttade från Brommapojkarna till Juventus 2008 där spelade två säsonger varav en av säsongerna tillbringade han i Siena på lån. Förutom De två klubbarna har Ekdal även spelat i Bologna och Cagliari men nu ser det alltså ut som att sejouren i Italien är över.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply