Uppgifter: ”Bayern och Juventus överens om Vidal”

Bayern München har tidigare bekräftat att man förhandlar om Arturo Vidal. Nu rapporterar media att man är överens med Juventus om en prislapp.

Den tyska storklubben Bayern München har tappat klubbikonen Bastian Schweinsteiger till Manchester United under veckan. Vice-presidenten Karl-Hanz Rummenigge har tidigare medgett att en ersättare kommer att värvas in, samtidigt som han har bekräftat att man förhandlar med Juventus om deras nyckelspelare Arturo Vidal.

Den chilenske landslagsmannen har varit en viktig kugge för ”Den Gamla Damens” lagbygge sedan han värvades från Bayer Leverkusen sommaren 2011. Han var med och vann sommarens upplaga av Copa America med Chile, och han har representerat landslaget vid 69 tillfällen.

Box-to-box-mittfältaren spelade en nyckelroll i det Juventus som under gångna säsongen var snubblande nära på att vinna trippeln, då man vann Serie A för tredje året i följd, vann Coppa Italia och var en finalförlust mot Barcelona från att vinna Champions League.

28-åringen har spelat 124 ligamatcher för Juventus, men det ser mer och mer ut som att han har spelat sin sista Serie A-match för klubben.

Väldigt nära Bayern München

Enligt relativt trovärdiga The Guardian är den chilenske mittfältsdynamon mycket nära den tyska giganten. Enligt uppgifterna har klubbarna kommit överens om en prislapp på omkring 380 miljoner kronor. Spelaren själv ska också ha accepterat ett fyraårskontrakt värt omkring 1.2 miljoner kronor i veckan.

Bayern München ryckte i 28-åringen redan under hans tid i Bayer Leverkusen, men han ska ha nobbat klubben och valt Juventus istället.

Vidal skulle troligtvis ta en startplats i Pep Guardiolas lagbygge inför nästa säsong, då platsen efter Schweinsteiger som sagt är ledig.

Götze åt motsatt håll?

Enligt vissa tyska och italienska medier kan Mario Götze lämna Bayern för just Juventus. Den unge mittfältaren har inte lyckats ta en cementerad startplats i klubben sedan hans kontroversiella flytt från ärkerivalen Borussia Dortmund 2013. Spelaren själv verkar inte vara helt emot en flytt.

– Jag tror inte att Juventus nådde Champions League-finalen av en tillfällighet utan för att de hade en fantastisk säsong förra året. De lyckades vinna titlar förra året och de är en stor, stor klubb, säger Götze till Goal.com och fortsätter:

– Men i dagsläget vill jag inte kommentera för det finns inget att säga… just nu. Jag tror att spela utomlands kan vara en bra erfarenhet för mig: nya språk, nya kulturer. Jag kanske gillar det. Men, som jag sa, jag är bara i det tidiga skedet av min karriär. Låt oss se vad framtiden visar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply