Uppgifter: ”Arsenal lägger storbud på Reus”

Arsenal erbjuder 643 miljoner för Marco Reus

Marco Reus är en hett eftertraktad man. Trots att spelaren nyligen förlängde med Borussia Dortmund vägrar storklubbarna att ge vika. Nu ska Arsenal locka med ett storbud.

Tidigare i våras stod det klart att Marco Reus förlängde sitt kontrakt med Borussia Dortmund fram tills 2019. Ett glädjande besked för de svartgula, som hade en tung säsong i år. Men trots det har jakten på mittfältarens signatur fortsatt, och rykten har placerat honom i klubbar som Real Madrid, Liverpool och Barcelona för att nämna några.

I dagarna gick dock hans agentur ut och dementerade samtliga flyttrykten, där man betonade att den tyske landslagsmannen stannar i Dortmund.

– Vi har läst ryktena som cirkulerar om en övergång för Marco. Vi kan med säkerhet säga att spelaren har en underbar tid i Borussia, han är smickrad av intresset från så många europeiska lag, men bestämde sig nyligen för att stanna i Dortmund, sa en representant från SportsTotal till TuttoJuve.

Arsenal med i dragkampen igen

Nu rapporterar tyska Bild att Arsenal återigen jagar BVB:s superstjärna. Arsene Wenger ska vara ett stort fan av Reus kvalitéer sedan länge och har tidigare försökt värva spelaren. Den franske tränaren har sagt att han enbart tänker värva om det är någon utöver det vanliga, vilket ska vara fallet den här gången.

Enligt uppgiften tänker man därför erbjuda motsvarande 643 miljoner kronor för att locka till sig honom. Men det ska ännu inte ha varit någon officiell kontakt mellan klubbarna gällande en övergång.

Reus stor publikfavorit

Ikväll ställs Marco Reus och hans lagkamrater mot österrikiska Wolfsberger AC i kvalet till Europa League. En match där man är klara favoriter till segern. I förra veckan besegrade man Champions League-finalisten Juventus med 2-0, där 26-åringen stod för en soloprestation vid ett av målen.

Det är tydligt att den forne Borussia Mönchengladbach-spelaren är en storfavorit hos fansen och att det kommer att krävas mycket om en affär ska ro i hamn.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply