Uppgifter: Antonio Cassano nära Sampdoria-återkomst

ANTONIO CASSANO NÄRMAR SIG NY KLUBBADRESS

Sedan Antonio Cassanos hastiga uttåg från det sjunkande skeppet Parma har ryktena haglat tätt om vart den italienska veteranen kommer att hamna. Italien, England, USA är bara ett axplock av ryktena – men nu sägs Cassano vara nära en värvning tillbaka till Sampdoria.

Med ett CV bestående av spel i klubbar som Real Madrid, Milan, Roma och Inter har Antonio Cassano onekligen gjort avtryck på den italienska fotbollshimmeln. Föregående säsong representerade 32-åringen Parma men valde att lämna klubben under vinterfönstret efter en rad obetalda löner och har sedan dess stått klubblös.

”Juventus ville ha mig”

Sedan uppbrottet från Parma placerades Cassano i en mängd olika klubbar. En rad Major League Soccer-klubbar fick se sig nekade av italienaren, precis som Harry Redknapps försök att värva över forwarden till Queen Park Rangers misslyckades. Cassano själv hävdade att Juventus visade seriöst intresse att säkra hans signatur under januarifönstret, men att affären av någon anledning föll samman.

– ”De var intresserade av mig i januari, när de skulle sälja Giovinco. Jag skulle ha tackat ja till Juventus eftersom Allegri är där och han vet hur man hanterar spelare. Jag ville dit men sen vet jag inte riktigt varför affären föll samman,” säger Cassano till Tiki-Taka.

I takt med att vårsäsongen nalkades fortsastte rykten att trilla in. En återkomst till Inter skall ha varit på gång, liksom en hemvändarresa till modersklubben Bari. Ingen övergång blev av och Cassano stod kontraktslös säsongen ut.

Återkomst till Sampdoria?

Italiensk media går idag ut med att Cassano enligt rapporter sitter i förhandlingar med Sampdoria, klubben han representerade så sent som 2011. Under sin tid i kuststaden spelade 32-åringen nästan 100 matcher och mäktade med 35 fullträffar. Det är klubbpresidenten Massimo Ferrero som under en boksignering i Rom bekräftat att klubben förhandlar med deras förre ”nummer 99”.

En återgång till Sampdoria är på sätt och vis inga rykande nyheter, då intresse fanns även under januarifönstret. Dåvarande tränare Mihajlovic satte då stopp för en återkomst, men scenariot har nu förändrats efter anställandet av den nya tränaren Walter Zenga. Cassano själv har inte varit blyg med att tala gott om sin gamla klubb under sin kontraktslösa period och har ett flertal sagt att han gärna ser sig i den blåa tröjan igen.

Sampdoria-ryktet är det första konkreta Cassano-ryktet efter en lång tids tystnad och det verkar inte som en omöjlighet att Sampdoria-supportrar snart får se sin gamla stjärna i ”rätt” matchställ igen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply