Toni Kroos – drömmen för Juventus

Toni Kroos - drömmen för Juventus

Juventus nästa storköp: Toni Kroos

Italienarna vill värva den tyska mittfältaren men är medvetna om att det krävs ett galet bud för att få loss Kroos under det kommande året från Real Madrid.

Toni Kroos är en av Real Madrids viktigaste spelare och är en av de utvalda mittfältarna i Zinedine Zidanes startelva som startat flest gånger det senaste året. Tysken är lagets pelare på mittfältet och anses även vara en av de bästa mittfältarna i världen. Kroos kontrakt med Real Madrid går ut sommaren 2022 då överenskommelsen förlängdes för drygt två månader sen och 26-åringen har inga planer på att lämna Santiago Bernabéu.

Trots spelarens länga kontrakt finns det en klubb som kommer göra väldigt mycket för att försöka värva Toni Kroos: Juventus. Den gamla damen har tidigare betalt den galna prislappen på 90 miljoner euro för Gonzalo Higuaín och nu planerar man ett lika galet bud på tysken. Det är italienska Tuttosport som kommer med uppgifterna om att spelaren finns på Beppe Marottas önskelista och att den svartvita klubben ska vara beredda att betala 60 miljoner euro för en övergång.

Spelaren värderas till runt 60 miljoner euro men har en utköpsklausul på 300 miljoner euro, något som gör det svårt för de italienska giganterna att värva spelaren som trivs i den spanska huvudstadsklubben.

Toni Kroos har en lön på 156.000 pund i veckan i Real Madrid och med det nya kontraktet.

Manchesterklubbarna även med i kampen

Kroos är en komplett mittfältare, det är egenskaper som stadsrivalerna Manchester United och Manchester City har upptäckt och värdesätter högt. Enligt rapporter från England, bland annat Metro, ska ärkerivalerna United och City vara beredda att kämpa mot varandra för att komma först till Real Madrids mittfältaren.

Det pågår en dragkamp om den 26-årige mittfältaren, som kom till Real Madrid från Bayern München för två år sedan för runt 24 miljoner pund och kommer inleda sin tredje säsong i klubben. Kroos professionella karriär började i Bayern Münchens b-lag, och efter en säsong blev han uppflyttad till a-laget, där han tillbringade sammanlagt sju år i klubben, utöver en utlåning till Bayer Leverkusen en säsong. Men 2014 bestämde han sig för att pröva på någonting nytt och det blev Real Madrid, där han nu inte är alltför långt från 100 matcher för klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply