Stevan Jovetic: ”Juventus ville ha mig”

Anfallsstjärnan kunde ha hamnat hos Serie A-konkurrenten

I somras stod det klart att Stevan Jovetic lämnar Manchester City för Inter Milan efter en lång förhandlingsperiod. Nu avslöjar anfallaren att det kunde ha blivit Juventus istället.

Inför uppstarten av Serie A var Inter Milan heta på transfermarknaden för att rusta upp truppen. Spelare som Geoffrey Kondogbia, Miranda, Martin Montoya och Jonathan Biabiany anslöt sig till Milano-klubben för att utmana om ligatiteln. Efter utdragna förhandlingar stod det även klart att Stevan Jovetic skulle lämna Manchester City för den italienska storklubben på lån. Men i en intervju med Premium Sport avslöjar anfallsstjärnan att han likväl kunde ha hamnat i Juventus.

Hade kontakt med agenten

Rykten som placerade montenegrinen hos ”den gamla damen” florerade i media, rykten som enligt spelaren själv var sanna.

– Sanningen är att Juventus ville ha mig och pratade med min agent flera gånger, men Inter ville ha mig mer. Jag fick ett samtal från sportchefen Piero och tränaren Roberto Mancini som berättade om projeket för mig, säger 26-åringen till tidningen och fortsätter:

– Nu känner jag mig nöjd med mitt val. Inter är ett fantastiskt lag och tillsammans med dem andra fem lagen i toppen så kommer vi att kämpa till slutet. Juventus är fortfarande favoriter nu när de är tillbaka i form.

Tvingas köpa loss spelaren

Låneavtalet som Jovetic skrev på inför säsongen gällde 18 månader framöver. Dessutom innehåller avtalet en klausul som tvingar Inter att köpa loss honom efteråt. Italienarna ska då behöva betala omkring 12 miljoner euro för hans tjänster.

Stevan Jovetic har gjort fem mål på 15 framträdanden under sin tid i Inter.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply